OPĆI UVJETI KORIŠTENJA

 

Korisnik posjetom www.finum.hr i webservisi.finum.hr web stranicama (dalje u tekstu: web stranice Finum-a) potvrđuje da je pročitao i da u cijelosti prihvaća ove Uvjete korištenja web stranice www.finum.hr (dalje u tekstu: Uvjeti korištenja), a svakim korištenjem web stranica Finum-a, Korisnik potvrđuje da je u tome trenutku upoznat s aktualnom verzijom Uvjeta korištenja i da iste u cijelosti prihvaća.

 

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranicama Finum-a ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Finum-a te se mogu koristiti isključivo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava i prava trećih osoba. Korištenjem sadržaja web stranica Finum-a korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz korištenja te prihvaća koristiti sav sadržaj isključivo za osobnu uporabu i vlastitu odgovornost. Finum neće biti odgovoran za način korištenja web stranica Finum-a, za radnje Korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja kao niti za bilo kakvu štetu koja može nastati Korisniku ili trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom sadržaja web stranica Finum-a. Sva mišljenja, članci, novosti i bilo koje druge informacije objavljeni na web stranici Finum-a, služe isključivo u svrhu informiranja i ne zamjenjuju pravne i porezne usluge koji pružaju odvjetnici i ovlašteni porezni savjetnici. Ni Finum niti pojedini autori ne prihvaćaju nikakvu odgovornost za bilo koje odluke ili radnje koje su poduzete na temelju sadržaja web stranica Finum-a.

 

Detaljne informacije o načinu, srvsi obrade i vrsti prikupljanja osobnih podataka pročitajte u Izjavi o privatnosti (link).

 

Sigurnosne procedure

 

Finum na redovitoj osnovi razmatra procedure kako bi se korisnički osobni podaci zaštitili od neautoriziranog pristupa, slučajnog gubitka ili uništenja. Koristi se tržišni standard (SSL tehnologiju) kako bi se enkriptirali osjetljivi korisnički podaci.

 

Korisnici trebaju biti svjesni da je komunikacija putem interneta, u smislu e-mail i web komunikacije nesigurna osim u slučajevima SSL enkripcije. Sama priroda interneta je da podaci mogu prolaziti kroz internetske veze u mnogim zemljama prije nego što su isporučeni.

 

Finum ne može prihvatiti odgovornost za neautorizirani pristup ili gubitak informacija ukoliko se radi o slučajevima nad kojima Finum nema izravni nadzor.

 

Promjena Uvjeta

 

Na slučajeve koji nisu riješeni ili regulirani ovim Uvjetima korištenja na odgovarajući će se način primjenjivati Opći uvjeti poslovanja Finum-a, kao i drugi Finum-ovi posebni uvjeti i/ili specifikacije usluga koje Korisnik koristi.

 

Finum pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja, o čemu će Korisnik biti pravodobno obaviješten putem Finum web stranice ili na drugi primjeren način.